Kaffe, hvor meget eller hvor lidt er sundt?

Spread the love

Jeg er en af de mennesker, der svinger frem og tilbage I min holdning til kaffeforbrug. Min intuition siger, at kaffe er sund og god, men jeg har svært ved at finde ud af, hvor grænserne ligger. Ligger den på 2 kopper per dag eller 7 kopper? For meget forbrug af kaffe kan hæmme absorptionen af visse vitaminer, fx vitamin C, og stimulerer nyrerne, hvilket betyder flere ture til badeværelset som frigiver meget vand fra kroppen, og så videre.

En gang i mellem støder jeg ind på artikler om kaffens positive effekter, men det mangler tit empirisk opbakning. Derfor har jeg haft en rigtig psykologisk intern konflikt efter min mening.

Men nu endelig er jeg overbevidst om fordelene, efter at have læst bogen ”Brain Maker: The Power of Gut Microbes til at helbrede og beskytte din hjerne”. Bogen er skrevet af neurologen David Perlmutter. Kort sagt siger han, at nøglen til et godt helbred ligger i tarmfloraen. Der er visse forbindelser i kaffen, der påvirker bakterierne, der ligger i tarmfloraen. Perlmutter hævder, at indholdet af kaffebønnen kan beskytte vores hjerne på grund af dets positive virkninger på fordøjelsessystemet.

Desuden viste en undersøgelse i Journal of Alzheimers sygdom, at personer, der drak 3-5 kopper kaffe om dagen (moderat kaffe drikkere), havde mindre risiko for at udvikle Alzheimers. Sammenlignet med dem som drak 0-2 kopper kaffe (lidt kaffe drikkere) om dagen, var denne gruppe som drak 3-5 kopper om dagen 65% mindre tilbøjelige til at udvikle Alzheimers.

Efter at forskerne så kaffens virkning på vores hjernefunktion, fortsatte de med at udføre flere undersøgelser og har konstateret, at kaffe reducerer risikoen for type 2 diabetes, slagtilfælde, Parkinsons og endda kræft.

Jeg vil ikke hævde, at 3-5 kopper kaffe om dagen vil gøre individer sygdomsfrie, da det selvfølgelig afhænger af andre faktorer, ligesom vores generelle helbred. Jeg er til gengæld sikker på at det ikke gør en skade at fortsætte mit kærlighedsforhold med kaffen!

Skål i kaffe!

Kontakt mig for spørgsmål eller booking af terapi eller coaching: 

Kontakt mig

kaffe, sundhed

Kommentarer (2)

 • I was curious if you ever considered changing the structure of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2
  images. Maybe you could space it out better?

 • Kristin Thorisdottir

  Thank you, for your comment 🙂 Well I have gotten so many comments about my website that I can´t really keep up with all that. My passion is helping individuals get better .. website structure is not really my passion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TILMELD DIG NYHEDSBREVET HER (GRATIS)