Tre ting til at mindske angst (bange)

Angst er ofte en ond cirkel af tanker og fysiske reaktioner. Du får en negativ tanke som medfører ængstelig mave, og som styrker nogle flere tanker, og derefter bliver nervesystemet endnu mere aktivt, så svede kan øges osv.

Mild angst er noget, som alle oplever nu og da, f.eks. når man tager en test, holder en præsentation eller bare konfronterer nogle ting, der er lidt ubehagelige.

Men hvis din angst er blevet en daglig funktion så er det tid til at får nogle værktøjer til at reducere den.

Negative og ukonstruktive tankemønstre er ikke brugbare til noget. Negative tanker gør ikke andet end at gør en ked af det. De øger kun negative følelser og reducerer trivsel.

Hvad kan du gøre?

1) Gør din angst til din ven i stedet for din fjende. Hvorfor den ængstelige mave? Hvad siger det dig? Måske kunne du tænke på maveknuden som din ven. En ven, der advarer dig om noget ubehageligt. Jeg arbejdede engang med en ung dreng, der havde angst for skolen. Han havde en knude i maven, da han skulle gå i skole. Sammen fandt vi ud af, at det skyldtes hans karakterer. Han var bange for at møde sine kvaliteter. I stedet for at være i den onde cirkel af angst og tanker, ville han tænke på knuden som sin ven. En ven, der advarede ham om, at det nu var tid til at møde hans frygt og gribe ind. I hans tilfælde gav det ham en motivation for at præstere bedre i skolen og forbedre sine karakterer.

2) Træn Mindfulness. Det vil hjælpe dig med at distancere dig fra dine tanker og tage kontrol over dem på samme tid. Hvis meditation er udelukket, så kan du gå en tur og lade din telefon ligge derhjemme og bare øve dig på at være opmærksom. Sæt dit fokus på miljøet. Hvad ser du? Hvad hører du? Føl vinden blæse i dit ansigt og hår. Vær nysgerrig og åben om dine omgivelser uden at dømme. Og husk at indånde, dyb vejrtrækning.

3) Øv dig på at lade dine tanker komme og gå uden at svare på dem. Det er udmattende at altid reagere på sine tanker, fysisk eller mentalt. Du behøver ikke at reagere på enhver tanke. Det er din tanke, du skabte den tanke, og du kan også sende den tanke væk. Bare læg tanken i en ballon og slip den ud mod himlen, hvis den forstyrrer dig.

Ændringer tager tid. Giv ikke op. Bare det at være opmærksom på nogle ting, der udløser din angst, er det første skridt hen imod helbredelse.

Hvis du finder din angst for overvældende til at tackle dig selv, og den deaktiverer dig på nogen måde, skal du søge hjælp. Jeg kan hjælpe dig at mindske din angst fra den første session af.

For spørgsmål eller booking af en aftale med mig. Psykolog København kontakt mig her:

Kontakt mig

Psykolog København

0 Points

Person writing a to do list
Next Article


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.