Selv-medfølelse kan reducere stress, angst & depression

Selv-medfølelse er et ret nyt koncept, ikke alle har hørt om det eller forstår det, så hvad betyder det & hvorfor er det relevant? Den amerikanske psykolog Kristin Neff har defineret det i tre dele:

At være god og omsorgsfuld over for dig selv, som om du behandlede en ven. Vi fortjener alle medfølelse som alle andre omkring os. 

At forstå og vide, at vi er ikke den ene som lider. Det er en del af at være menneske, og alle gennemgår en slags smerte i deres liv.

At være til stede (mindfulness) i stedet for at være i tankemylder, der gør os triste. Fortiden er væk og kommer aldrig tilbage. Fortiden kan ikke skade dig mere.

Det kan lyde meget enkelt at bare være selv-medfølende. Dog kan det være meget udfordrende, især for kvinder.

Undersøgelser har vist, at mænd er lidt bedre en os kvinder.

Men hvorfor er det her vigtigt?

Ifølge forskning :

– Giver mere glæde

– Giver mere optimisme

– Har en positiv effekt på kropsbillede

– Øger motivation

– Øger selvværdighed og selvværd

– Kan reducere stress, angst og depression

Her er en enkel øvelse for at komme i gang, hvis du er interesseret i et generelt bedre væsen: Næste gang du taler ned til dig selv, skal du lægge mærke til og prøve at tænke over, hvordan du vil tale med din bedste ven eller din partner i samme situation? Ville du virkelig tale med din ven med den samme hårde kritik?

Skift den indre stemme til en mere selv-medfølende og kærlig måde. At være hård mod dig selv er ikke nyttigt for dig. Det vil kun bringe dig ned, og det har vi ikke brug for i vores liv.

Jeg vil opfordre dig til at prøve det. At skrive dine tanker og følelser ned på en konstruktiv måde kan reducere angst, stress og depression. Desuden kan det fjerne dig fra dig nogle negative tanker.

Billede efter: Content Pixie

0 Points


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.