ADD kan være meget usynlig hos børn og voksne

I denne artikel vil jeg gerne sætte fokus på ADD. ADD er ikke det samme som ADHD, som de fleste mennesker forbinder med hyperaktivitet. Nogle mennesker kan have udfordringer med opmærksomheden uden at være hyperaktive, og det er meget sandsynligt, at mange mennesker har ADD uden at vide det.

ADD er som sagt en opmærksomhedsforstyrrelse uden hyperaktivitet. Symptomerne kan variere for hver enkelt, men her vil jeg gerne påpege de mest almindelige symptomer blandt børn.

Typiske sætninger, som jeg forbinder med ADD, er:

“Jeg kan ikke huske noget”

“Jeg har problemer med at huske ting”

“Jeg har bare en sådan en dårlig hukommelse”

Børn husker naturligvis ikke alt, snarere end os voksne mennesker. Men hvis dette er almindelige sætninger, ser jeg efter andre symboler, f.eks. vanskeligheder med tidsfornemmelse. Det kan for eksempel vise sig som tilbagevendende spørgsmål om, hvornår en begivenhed eller en aftale foregår.

Andre symptomer inkluderer udskydelse. Kommer barnets for sent i gang med en opgave? Når barnet kommer i gang, er det så vanskeligt for barnet at afslutte opgaven og holde sig fokuseret?

Er du en forælder, der gentagne gange har hørt under forældremøder, at ”han / hun kan gøre meget mere end han / hun gør”?

Er skolen udfordrende, fordi hjemmeopgaven bliver “mistet”, eller barnet ikke “husker”, hvad hjemmeopgaven drejede sig om?

Har barnet vanskeligheder med at organisere sig selv?

Laver barnet ofte fejl, når det laver en opgave, endda en let opgave, som du ved, at det kan håndtere?

Er barnet ofte distraheret? Eller føler du som forælder, at dit barn ikke lytter til dig? Fordi barnet er distraheret?

Hvis du som forælder genkender mange eller nogle af disse symptomer, så anbefaler jeg, at du undersøger muligheden for ADD yderligere.

Flere personer med ADD oplever ofte konflikter på grund af nogle af disse symptomer. Dette kan skabe frustrationer hos forældre, lærere eller venner, fordi det kan fortolkes som en mangel på interesse.

Personer med ADD har deres andel af udfordringer inden for skolesystemet og har tit svært ved at gennemføre deres studier. Derfor kan det være vanskeligt for disse personer at finde deres vej i livet, og det kan medføre angst, stress eller endda depression.

Bare ved at udforske mulighederne og være åben for ADD kan du transformere livet for dit barn, hvis det har ADD. Men ikke kun barnet liv, men også forældrenes, når de udvikler en dybere forståelse af deres barn. Hjernen hos personer med ADD fungerer forskelligt i modtagelse af information, og derfor kan det være meget udfordrende at vide hvordan man skal håndtere svære situationer.

Jeg håber, at denne artikel øger opmærksomheden for forældre og ikke kun forældrene, men personer med ADD, der potentielt ikke ved noget om det.

Bare det at være opmærksom på muligheden for ADD kan gøre en enorm forskel for livskvaliteten for personer med ADD.

Kontakt mig for spørgsmål eller booking af terapi eller coaching: 

Kontakt mig

Billede fra: Mads Christensen

 

 

0 Points


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.